Forum Remaja

the place where we can share our relief
 
HomePortalGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Fri Aug 29, 2008 2:18 pm

Salam...Pernah korang kaum hawa tau tak???

Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa... yang lain hanya kawan

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari... maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja... .Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
xubyedah
Super Duper Duper Senior
Super Duper Duper Senior


Number of posts : 83
Age : 34
Job/hobbies : Sudoku
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Mon Sep 01, 2008 9:40 pm

tau dh...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Mon Sep 01, 2008 10:26 pm

tau takpe....hehehe...tapi nape sik paham-paham...hahahah....
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
xubyedah
Super Duper Duper Senior
Super Duper Duper Senior


Number of posts : 83
Age : 34
Job/hobbies : Sudoku
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Mon Sep 01, 2008 11:53 pm

buat per nak fhm kalo pun lelaki tak phm...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Tue Sep 02, 2008 3:51 am

kena tahu.....lelaki is lelaki....mesti ada kelemahannya...bukan tak paham...saje je taknak paham...hahahah....
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
miss sixty
Newbie
Newbie


Number of posts : 2
Age : 28
Location : wilayah persekutuan kuala lumpur
Job/hobbies : student/extreme sport
Registration date : 2009-01-15

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Thu Jan 15, 2009 8:05 pm

[b]salam....
memang x di nafikan lah lelaki memang payah nak faham pompuan...
tapi kdg2 faktor umur jugak memainkan peranan... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
putri aries
Newbie
Newbie


Number of posts : 1
Registration date : 2010-08-10

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Tue Aug 10, 2010 2:24 am

laki xpnh phm pmpuan...Razz
Back to top Go down
View user profile
Mr. Puzzle
Super Duper Duper Senior
Super Duper Duper Senior


Number of posts : 85
Registration date : 2012-09-11

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Tue Sep 11, 2012 1:00 am

A man always try to understand a woman, even they know that they will never make it real. But who knows?
Back to top Go down
View user profile
Chibbey
Super Duper Senior
Super Duper Senior


Number of posts : 36
Registration date : 2012-09-13

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Fri Sep 14, 2012 1:44 am

Hee..So tggu ape lg,,, jom larr sling pham memaham.. Laughing
Back to top Go down
View user profile
tizbazly
Newbie
Newbie


Number of posts : 4
Registration date : 2012-09-18

PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Tue Sep 18, 2012 2:14 am

yup nape mst dalami n fahami lelaki kalo dorg pun xpenah nak pikir n faham wanita
depend on lelaki jugak jenis cmne
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)   Today at 3:23 pm

Back to top Go down
 
Andai Korang Tahu....(Khas Buat Kaum Hawa)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Chinese privet in a new pot
» Telegraph: Barun the charmer!
» New Tata Sky Spoiler (It indeed spoiled my mood :'( )
» RANGRASIYA FEB 7th:THE LESSONS OF LIFE...RANG JEEVAN KE ..
» Jodha Akbar 289-293: Week 58: Waiting for Godot 1/ JA 296 P 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Remaja :: Cinta Remaja-
Jump to: