Forum Remaja

the place where we can share our relief
 
HomePortalGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Malaysia Tetap Di Hatiku

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Malaysia Tetap Di Hatiku   Sat Aug 23, 2008 5:32 am

Acapkali kita mendengar bermacam-macam berita suka dan duka mengenai keadaan negara kita....sampai bilakah semua ini akan berlarutan....kita sebagai pewaris bangsa dan peneraju negara masa depan, apa yang perlu kita lakukan?? Berasa sedih bila mengenangkan pertelingkahan yang berlaku dan kita tersepit ditengah-tengahnya. Adakah kita akan terus dalam keadaan alpa dan leka dengan hiburan dan dunia kita sendiri? Mari kita fikir bersama-sama...
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
drexar
Junior
Junior


Number of posts : 13
Location : Cyberjaya
Job/hobbies : Graphic Designer
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 7:01 am

betul2 benda ni sememangnya dah berlarutan dengan teruk sekali.. aku dah tak tau apa nak jadi dengan negara kita ini. semua nak bertelingkah sesama sendiri demi kepentingan diri masing2.. adakah kita patriotik atau sekadar politik semata-mata? Question

contohnya pasal kes kat pulau pinang baru-baru ni.. aku dah tak tau nak kata apa bila melayu dah start kutuk kaum cina.. sedih aku tengok keadaan skrg ni Neutral
Back to top Go down
View user profile http://voy.com.my
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 7:03 am

that is malaysia....hehehe
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
drexar
Junior
Junior


Number of posts : 13
Location : Cyberjaya
Job/hobbies : Graphic Designer
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 7:05 am

Tu la politik kat Malaysia ni dah sampai tahap kritikal jugak la kiranya kan? kita sebagai remaja biasa2 ni just boleh tengok2 jer la dari tepi afro
Back to top Go down
View user profile http://voy.com.my
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 8:46 am

tapi kita tetap ade hak untuk mengundi...so jalankan kewajipan mengundi....banyak lagi remaja kini masih leka alpa dibuai mimpi dan tidak tahu yang mane patut dan tak patut dibuat.
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 9:02 am

sedih melihat anak bangsa yang bermacam - macam ragam dan planet. Berhibur itu boleh, berseronok itu boleh...tapi ada batas dan hadnya....everybody can say anything he/she want but must take the responsibility.....panas ni...hehehe Mad
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
drexar
Junior
Junior


Number of posts : 13
Location : Cyberjaya
Job/hobbies : Graphic Designer
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 9:22 am

betul kita ada hak mengundi.. tapi lepas tu apa yang kita boleh buat?
Just tunggu dan lihat sahaja betul x? kalo nak lagi ekstream kita jadi wakil rakyat terus huhu...

Tapi memang betul kata admin yang remaja Malaysia masa kini kian alpa dibuai dunia hiburan... agaknya apa nak jadi yer? scratch
Back to top Go down
View user profile http://voy.com.my
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Wed Sep 10, 2008 9:57 am

entahla....drexar...budak zaman sekarang bukan macam kita zaman 90an dulu...kalau dulu gadget2 macam hp dah keje baru dapat pakai...now budak sekolah rendah pun dah ade...lagi advan modelnya tu...hehehe...


p/s ingat lagi model 1st hp...motorola analog hak besar gedabak...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
drexar
Junior
Junior


Number of posts : 13
Location : Cyberjaya
Job/hobbies : Graphic Designer
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Thu Sep 11, 2008 4:12 am

haha betul2 handphone dulu2 nyer boleh digunakan untuk baling kat anjing kalau dikejar haha Basketball
Back to top Go down
View user profile http://voy.com.my
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Thu Sep 11, 2008 5:27 am

heheh....tapi tepon dulu kebal....mane nak lawan macam yang baru ni.....jatuh sikit...hancus, lagipun tepon dulu payah virus nak masuk heheh cheers
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
drexar
Junior
Junior


Number of posts : 13
Location : Cyberjaya
Job/hobbies : Graphic Designer
Registration date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Sun Sep 14, 2008 5:36 am

yer la ingat sekarang manusia je ke.. kena jumpa doktor.. handphone pun kene jumpa doktor selalu Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://voy.com.my
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Mon Sep 15, 2008 6:33 am

satu berita buruk....tepon admin dah takleh pakai...dah nazak....wa.....dah le dekat nak raye ni....uh uh..
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
xubyedah
Super Duper Duper Senior
Super Duper Duper Senior


Number of posts : 83
Age : 34
Job/hobbies : Sudoku
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Thu Sep 18, 2008 11:25 pm

ala cian..admin xbw g jmpe dok ke Sad
Back to top Go down
View user profile
amin
Senior
Senior


Number of posts : 19
Registration date : 2008-09-15

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Fri Sep 19, 2008 2:14 am

Dah nazak wat pe g jumpa dok,tanam je la terus kan kan kan
Back to top Go down
View user profile
xubyedah
Super Duper Duper Senior
Super Duper Duper Senior


Number of posts : 83
Age : 34
Job/hobbies : Sudoku
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Fri Sep 19, 2008 2:48 am

hi..hi...xbaik amin..cian admin..
Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
Admin


Number of posts : 109
Registration date : 2008-08-22

PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Fri Sep 19, 2008 11:10 am

takpe...takpe...kite simpan...buat baling anjing je nanti... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://remaja.friendhood.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Malaysia Tetap Di Hatiku   Today at 3:23 pm

Back to top Go down
 
Malaysia Tetap Di Hatiku
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» my trip to Legoland Malaysia NOV 2012
» GBH Crown Lynn Kuala Lumpur Malaysia
» I AM MALAYSIA STONE LOVER!
» Some Stunning Wrightia Religiosa from Malaysia.
» 3rd Malaysia Bonsai Carnival-Baeckea Frutescens almost steal the show

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Remaja :: Malaysia Tetap Di Hatiku-
Jump to: